Szemereyné Pataki Klaudia polgármester megköszöni a kecskemétiek járványhelyzetben való összefogását.

A veszélyhelyzet hónapjaiban rendkívül nagy nyomás, felelősség hárult a város vezetésére. A járvány időszaka azonban tovább erősítette azt az érzést, hogy mi, kecskemétiek képesek vagyunk összefogni, határozottak, fegyelmezettek gyorsak és hatékonyak lenni.

Rendkívül hálás vagyok azoknak a gazdasági és társadalmi szereplőknek, akik a gondoskodó szolgálatot, illetve az önkormányzatot és intézményeinket önzetlenül támogatták, segítették.

Külön köszönet nekik:


BÁCSVÍZ Zrt., Bakos és Társai Bt., Blue Betyars Magyarország, Central Papírbolt, Civilek Kadafalváért Egyesület, Comnica Kft., Csikós Zoltánné őstermelő, Egészségügyi és Szociáls Intézmények Igazgatósága,

Ezüstgyűszű Varróműhely, Fornetti Kft., Greenline Clean Kft.,Háry Gyógyszertár,

HISZ (Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata Kecskemét), Kecskeméti Csárda és Borház, Kik-For Kft.,

Kodály Gyógyszertár, KTE Labdarúgó Akadémia, Lebisa Fashion Kft., Malom Gyógyszertár, Tormási Kft.,

Szentkirályi Magyarország Kft., Univer – Coop Zrt., Városi Szociális Közalapítvány,

Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft., Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.,

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft.,

BMT Truck Kft., ITK Holding Zrt., Mercedes – Benz Manufacturing Hungary Kft.,

Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.,

Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány, Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., Kecskeméti Városfejlesztő Kft., Bács-Zöldért Zrt., Kovács István gazdálkodó.

2020.07.03.


A kecskeméti Rösch Mode megkezdte az önkormányzat által megrendelt, lakosságnak szánt mosható textilmaszkok gyártását, melyek a lakossághoz postai úton jutnak el.

A csomagolást a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. megváltozott munkaképességű dolgozói folyamatosan végzik.

2020.03.31.


A Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. az idősebb korosztályt vezeti vissza a munkaerőpiacra.

A körzetben, a Csongrádi utcán működik a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft., amely tevékeny részt vállal a társadalmi felzárkóztatásban.

Tóth Győzőné, a cég ügyvezetője elmondta, egyéb más feladataik mellett két fő tevékenységük van: az egyik a megváltozott munkaképességű dolgozók rehabilitációja és visszasegítése a versenyszférába, a másik pedig a közterületen dolgozó közfoglalkoztatottak foglalkoztatása, képzése.

A reintegrációt sikerrel végzik.

– Az elmúlt másfél évben nagyon nagy létszámban tudtuk átirányítani a közfoglalkoztatottakat a versenyszférába – mondta. Hozzátette, egy év alatt cégüknél megfeleződött, mintegy hetvenre csökkent a közfoglalkoztatottak száma az olyan tanfolyamoknak is köszönhetően, amelyek például családellátó, szakács, takarító, biohulladék-kezelő, targoncakezelő ismereteket nyújtanak.

Viszont közel ugyanannyi a megváltozott munkaképességűek létszáma is a Kft.-nél.

Partnercégeken keresztül munkalehetőséget biztosítanak számukra, majd aki egészségügyi szempontból alkalmas, szintén elhelyezkedik a versenyszférában, például elektromechanikai szerelés területen.

A náluk dolgozó 40 főből évente mintegy 10 százalék sikerrel talál magának állandó munkát.

2019.03.28.


Digitális segítség időseknek

A Digitális Idősügyi Programhoz 2017-ben csatlakozott Kecskemét városa.

A régióban a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft., mint együttműködő partner szervezte meg a mentorhálózatot, amely az időseket segíti eligazodni a digitális világban. 

– A program során a 65 év feletti, egyedülálló és külterületen élő időseket kerestük fel, őket vontuk be a programba – mondja Tóth Győzőné, a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. – Először 20 fővel indult a program, aztán bővült 25 főre.

Országosan 480 településen ötezer idős embernek biztosított a program laptopot, internet-hozzáférést, illetve informatikai oktatást. Az idős internethasználókat 24 órás diszpécserszolgálat szolgálja ki, és mentoraikkal is bármikor kapcsolatba léphetnek. Ha első ránézésre a digitális világ ijesztő is, egyre többen csatlakoznak a programhoz. 

2019.02.08.


Megajándékozták a közfoglalkoztatottakat

Megkapták egész éves munkájukért karácsonyi ajándékcsomagjaikat a közfoglalkoztatásban dolgozók.


A vihar törmelékeinek eltakarítására koncentrálnak

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a rendkívüli időjárási körülmények következtében a viharos szél által letört, a város közterületeit elborító nagy mennyiségű növényi nyesedék (ágak, lomb) mielőbbi összegyűjtése érdekében valamennyi egyéb, erre a hétre tervezett munkáit felfüggeszti, és teljes gépi és személyi kapacitásával a takarításon dolgozik.

A takarítási munkákat – együttműködve a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft.-vel – városrészekre bontva végzik és törekszenek azok lehető leggyorsabb befejezésére.

2017.06.22.