– A pályázat lényege volt, hogy a megváltozott munkaképességű emberek, akik már tartósan kiszorultak a munkaerőpiacról, azokat felkészíthessük mentálisan arra, hogy ismét visszakerülhessenek a nyílt munkaerő piacra – mondta el Tóth Győzőné, a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A résztvevők megváltozott munkaképességűek. A projektet 30 millió forinttal támogatta az Európai Unió.

A Csongrádi utcai telephelyen dolgozók csomagolnak, elektronikai szereléssel foglalkoznak, kábelt kötegelnek és forrasztanak. Hárman már állást találtak azok közül a munkaerőpiacról kiszorult, megváltozott munkaképességű emberek közül, akik részt vettek a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. március és október között zajló képzésén.

Felkészítették őket arra is, hogy miként viselkedjenek krízishelyzetekben, hogy visszanyerjék az önbecsülésüket, hogy növekedjen az önbizalmuk.

A közösségi összetartozást is erősítették a képzésben résztvevő 25 emberben, akiknek kommunikációs képességei javultak, önbizalmuk megerősödött, és fejlődtek a csapatban való együttműködéshez szükséges készségeik is.

A többféle képzést biztosító, és önkormányzati támogatással működő KEFOG az elmúlt hónapokban munkaviszony keretében foglalkoztatta a résztvevőket, és havi bruttó 47 ezer forintos támogatást biztosított számukra.

2015.11.04.