A projektre 1,929 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és konzorciumi partnere, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. A támogatást elsődlegesen a térségi, decentralizált gazdaságfejlesztés, ezáltal pedig a foglalkoztatás növelésére használják majd fel.

A foglalkoztatási partnerség kiemelt célja a hátrányos helyzetű álláskeresők térségi munkavállalásának biztosítása, a térség lakosságmegtartó erejének erősítése, demokratikus állampolgári jogok hozzáférhetőségének biztosítása, képzésekben, képességfejlesztésekben való részvétel biztosítása által. Továbbá az önfoglalkoztatóvá válás elősegítése, foglalkoztatás elősegítése a különféle foglalkoztatáshoz kapcsolódó szolgáltatások és kedvezmények által. Ezzel összhangban gazdaságfejlesztési céllal a helyi, térségi vállalatok, vállalkozások versenyképességének támogatása a megfelelő képzettségű, képességű munkavállalók biztosításával, információs rendszer kialakításával és foglalkoztatáshoz kapcsolódó szakmai rendezvények szervezésével.

A projekt legfontosabb célkitűzése, hogy a Kecskeméten és vonzáskörzetében élő munkaképes lakosság maradjon, illetve visszataláljon a munka világába, illetve kielégítsék a vállalkozások által megfogalmazott munkaerőigényeket.

2017.03.29.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük